Zo word je een goed administratief medewerker

Ben je werkzaam als administratief medewerker en wil je je kennis wat bijspijkeren of wil je graag dit beroep uitoefenen? Dan is het zeker zinvol eerst een goede opleiding op dit gebied te volgen. Hiervoor kun je bij verschillende opleiders terecht. Kijk bijvoorbeeld eens op https://www.fabiusopleidingen.nl/opleidingen/administratief-medewerker/.

Wat houdt de functie in?

Bijna ieder bedrijf heeft wel een administratief medewerker nodig dus de vraag ernaar is dan ook groot. Een administratief medewerker doet veel uiteenlopende werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan het beantwoorden en maken van mailtjes en brieven, telefoontjes beantwoorden en dossiers maken. Als je de functie combineert met baliemedewerker sta je ook dagelijks klanten te woord.

Goede voorbereiding op de praktijk

Als je kiest voor een cursus bij Fabius leer je de aspecten van de theorie kennen die je daarna goed kunt toepassen in de praktijk. Ze spelen in op praktijksituaties maar zijn ook op de hoogte van wat werkgevers zoeken als ze nieuw personeel nodig hebben en bereiden je daar dan ook op voor.

Hoe ziet de inhoud van de cursus eruit?

De cursus bestaat uit een klassikaal gedeelte dat 30 lessen van 3 uur omvat. Deze worden op veel plaatsen in het land gegeven zodat er bij jou altijd ook wel eentje in de buurt te vinden in. Naast de klassikale lessen maak je thuis je huiswerk en bereid je je voor op het examen. Hoeveel tijd je daaraan besteedt verschilt per persoon. Niet iedereen leert per slot van rekening even snel. Als je zelf niet de beschikking hebt over een computer krijg je tijdens de duur van de cursus een laptop van Fabius waarmee je alle opdrachten kunt doen. De cursus bestaat uit vijf onderdelen: een kennismaking met praktijkvaardigheden op kantoor, toetsenbordvaardigheid, een basis en een vervolgcursus MS Office en Taal en Rekenen.